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Mg. Perez-Galdavini, Victor
Nombre de publicación
Mg. Perez-Galdavini, Victor
Nombre completo
Perez Galdavini, Victor Manuel
Facultad
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victorperez@ucsc.cl
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12 results
Research Outputs
Now showing 1 - 10 of 12
- PublicationMetaanálisis en red o network meta-analysis y su aplicación clínica(Nutrición Hospitalaria, 2022)
; ;Fuentes-Barría, Héctor; ; ; Roco-Videla, Ángel - Publication¿Cuándo se justifica la realización de un resumen de revisiones sistemáticas (overview)?(Nutricion Hospitalaria, 2023)
; ; ;Fuentes-Barría, HéctorRoco-Videla, Ángel - PublicationComplemento a la tabla I “comparación de los métodos de las revisiones sistemáticas de intervenciones y los resúmenes de revisiones (overview)”(Nutrición Hospitalaria, 2022)
; ;Fuentes-Barría, Héctor; ;Roco-Videla, Ángel; - PublicationAplicaciones clínicas del metaanálisis en red: Una herramienta para la toma de decisiones clínicas(Arán Ediciones, 2024)
; ; ;Roco Videla, ÁngelFuentes-Barría, Héctor - PublicationComplementando la evidencia sobre la importancia del ejercicio físico supervisado en la reducción de la fatiga en pacientes con cáncer de mama(Arán Ediciones, 2024)
; ; ;Roco Videla, Ángel ;López Soto, OlgaFuentes-Barría, Héctor - PublicationDiferencias metodológicas entre una revisión sistemática con metaanálisis y una revisión sistemática con metaanálisis en red(Nutrición Hospitalaria, 2022)
; ;Fuentes-Barría, Héctor; ; ; Roco-Videla, Ángel - PublicationHacia la elaboración del protocolo de investigación y su registro(Nutrición Hospitalaria, 2022)
; ;Fuentes-Barría, Héctor; ; ;Roco-Videla, Ángel ;López-Soto, Olga Patricia - PublicationMaximal fat oxidation rate in women with sedentary behaviour and at-risk body fat percentage(Revista chilena de nutrición, 2021)
; ; ;Valdebenito, Gabriel E. ;Saavedra-Ibaca, VanessaRomero-Mardones, FabiolaThe purpose of this study was to examine how the maximal fat oxidation rate is affected in two groups of women with different fat mass percentages. Thirty-four women with sedentary behavior (aged 18–25 years) were divided into 2 groups according to their body fat percentage. (<32% of body fat was considered as a threshold following American College Sport Medicine [ACSM] indications). Body fat percentages were assessed by anthropometry, then subjects performed an adapted graded exercise test on a treadmill to determine maximal oxygen consumption and fat oxidation rates during exercise. There were significant differences (p<0.05) in maximal cardiorespiratory capacity (34.4±4.4 vs 30.4±10.4 mL x kg-1 x min-1) and maximal fat oxidation rates (0.39±0.05 vs 0.31±0.06 g x min-1) between the lower risk group when compared to the higher risk group. There was no correlation between body fat percentage (BF%) and fat oxidation rates in both groups. In conclusion, cardiorespiratory capacity and substrate oxidation are different when two groups of women divided by ACSM recommendations are considered and these results could help clinicians and trainers to prevent weight gain and/or promote body fat and body weight loss. - Publication¿Dónde y cómo busco información científica fiable y de calidad? Parte IV(Revista de la Sociedad Española del Dolor, 2017)
; ; ;Cofre-Bolados, CristianVidela-Roco, A. - Publication¿Cómo responder a nuestras preguntas de investigación de forma específica y no morir en el intento? Parte X: ¿Dónde y cómo busco información científica fiable y de calidad?(Revista de la Sociedad Española del Dolor, 2020)
; ; ;Muñoz Leal, M. J.Herrera-Serna, B. Y.